Behandlingar

För leder, ledsmärtor, atros och andra ledproblem.
C-vitamin, Glu/Kon/MSM/C-vit, Glukosamin, Grönläppad Mussla, MSM, Nypon.

Många hundar har, eller får med åldern, problem med sina leder. Ledinflammation orsakar smärta, försämrar livskvalitén och minskar livsglädjen. Hundar som lider av stela och värkande leder får svårt att röra sig, vilket gör att deras kondition försämras och i nästa led försämras allmänhälsan.

Drabbar ömma och smärtande leder bara äldre hundar?
Ledsjukdomar drabbar såklart ofta äldre hundar, men även unga hundar kan drabbas. Man vet idag att höftledsdysplasi och armbågsledsartros leder till kronisk inflammation i den drabbade leden. Även övervikt och felställingar kan öka belastningen på lederna. Om du har röntgat din hund och fått en diagnos så är det inget att vänta på! Behöver du rådgivning så hör av dig till oss!

Kan man förebygga?
Det finns inga studier som visar att valpar/unga hundar ska ha tillskott av ledpreparat för att motverka ledproblem. Men om du har röntgat din hund och vet om att det finns ett problem så kan det vara bra att sätta in ett förebyggande preparat. Likaså hundar som tränas aktivit eller hundar som börjar komma upp i 4-5-6års åldern, där kan man börja tänka förebyggande.

Hur verkar det?
Vetenskapliga studier visar tex att brukande av grönläppad mussla motverkar bland annat reumatiska sjukdomar och olika former av ledförslitning. Studier på hundar med olika ledbesvär visar en kraftig reduktion av symtom efter sex veckors användande av just grönläppad mussla.

MSM är en viktig beståndsdel i uppbyggnad av brosk, leder, senor, muskler, skelett mm genom att ge MSM som tillskott så kan kroppen, i högre grad än tidigare, utföra underhåll och reparation av kroppen. Man får en piggare, mer rörlig och mer välmående hund.

Ett sjukt djur skall alltid vårdas av veterinär, men djurets allmännahälsa kan förebyggas och förbättras med hjälp av egenvårdsprodukter

 


C-vitamin
120 g – 149 kr 
250g – 259 kr

Nyponpulver

500 g – 249 kr

Lax olja

500 ml – 159 kr
1000 ml – 249 kr


Grönläppad mussla

120 tabl.  – 299 kr

Glukosamin, MSM, Kondroitin, C-vitamin
120g – 285 kr
250g – 539 kr

Spirulina,

200g  – 199 kr

MSM
120g – 119 kr
250g – 199 kr

Glukosamin

120g – 129 kr
250g – 259 kr

 
     

 

 

Comments are closed.

Login