Tips på styrketräning

För glansig päls, starka klor, munvård, pigmentering, stärker immunförsvaret, ett fungerande mage-tarm system. För dräktiga och digivande tikar. Kelp, Spirulina, C-vitamin, Blodpulver, MSM, Lax olja, Nypon, Mage-Tarm. Vad är allmän hälsa? Blänker pälsen, är klorna fina, luktar hunden gott ur munnen, fina vita tänder, rena väldoftande öron, välmusklad och i bra kondition? Bra i sin mage?  Då har din hund en bra allmänhälsa.

Får din hund i sig tillräckligt med vitaminer och mineraler?
Hunden kan behöva ett kosttillskott om man misstänker att det inte finns tillräckligt med vitaminer och mineraler i fodret, extra viktigt är detta om man ger BARF/hemlagat foder. Dräktiga och digivande tikar kan också behöva extra tillskott. Kelp och Spirulina innehåller massa vitaminer och mineraler. Blodpulver är ett bra järntillskott för dräktiga och digivande tikar och för hundar som behöver en bättre muskelsättning.

Har din hund blank päls och fina klor?
Det kan finnas många orsaker till att hundens päls är glanslös, fäller mycket eller klor som spricker, ett tecken på att allmänhälsan inte är som den ska. Ibland kan det vara en symtom på en sjukdom, kontakta veterinär om ditt djur har problem med klåda, utslag eller håravfall. Val av foder kan påverka pälsens kondition, innehållet av omega-3-fettsyror är ofta lågt. Brist på fettsyror kan ge mjäll, livlös päls och kraftig hårfällning. Laxolja och MSM hjälper din hund att bibehålla sin glansiga fina päls. MSM bidrar till återuppbyggnad av päls och klor.

Vita tänder och fräsch andedräkt?
Att hålla efter bakterierna i munhålan är det bästa sättet att motverka en dålig andedräkt, plack och tandsten samt inflammation i tandköttet kan leda till tandlossning! Plack består av gamla matrester som bryts ner till beläggningar som lägger sig på tänderna. Plack som inte tas bort regelbundet kalkas och blir till tandsten, tandsten går inte att borsta bort utan måste avlägsnas med skrapa. Kelp stärker rengöringen och minskar uppkomsten av plack beläggningar.

Problem med ett krånglande mage-tarm system?
Nummer ett är att tänka på att djur inte har samma behov av omväxlande kost som vi människor, när du hittat ett foder som fungerar bra så håll dig till det och undvik förändringar. Magproblem är ett av de vanligaste problem man söker sig till veterinär för. Om din hund får diarré eller om problemet varar i flera dagar så ska veterinär kontaktas. Likaså om hunden får kramper, bajsar blod, har feber eller för låg temperatur.

Ett plötsligt anfall kan vara att hunden ätit något olämpligt på promenaden, druckit dåligt vatten mm Om Allmänhälsan i övrigt är bra och ens hund har en krånglande mage så ge Mage-Tarm tillsammans med fodret. En del hundar lider av stressad mage alt trög mage, då kan Mage-Tarm vara ett bra tillskott för att neutralisera tarmsystemet.

Ett sjukt djur skall alltid vårdas av veterinär, men djurets allmänna hälsa kan förebyggas och förbättras med hjälp av egenvårdsprodukter.

 Kelp 350 g – 119 kr
Blodpulver 800 g – 129 kr
 Spirulina200 g – 199 kr
MSM120 g – 119 kr
250 g – 199 kr
C-vitamin120 g – 149 kr
250 g – 259 kr
Lax Olja 500 ml – 159 kr
1000 ml – 259 kr
 Mage – Tarm200 g – 199 kr Nypon500 g – 249 kr  
     

Comments are closed.

Login