Rehabilitering & Friskvård

Med förebyggande friskvård menas allt som hjälper ditt djur att förbli frisk och då innefattas allt från förebyggande behandlingar, som massage, kiropraktor- och veterinärsbesök till fysisk och mental träning, rörlighetsträning och kosthållning. Tanken är att se till att hunden mår så bra som möjligt och minska skaderisken, samt unvika snedbelastningar, med smärtor och artros till följd.

När er hund har väl har varit ute för en olycka eller skada så gäller det att han/hon får en bra och väl genomtänkt rehabilitering så snart det är möjligt för att komma tillbaka till sitt normala tillstånd. I vissa fall så går detta inte, men då är det viktigt att hitta en balans mellan skadan/smärtan etc och bli så bra/smärtfri som det är möjligt.

Ucklums Hund & Hälsocenter jobbar både för människors och djurs hälsa och välmående.
Jag är utbildad  dipl. massör för människor och har även gått en helgkurs med massage för hund. Därför kan jag ge hela familjen den servicen att få en skön stund med massagebehandling.

Jag är nu sedan 2016 utbildad Cert. Hundfysioterapeut inom veterinärmedicin och kan hjälpa ert djur med rehabilitering efter skada, operation etc. så som bl. a rörelseutredning, smärtlindring, viktkontroll, träningsuppbyggnad för att nå ett så normalt liv igen som skadan tillåter.  Även våra gamla hundar och katter där artros och stelhet har börjat ge sig till känna kan behöva hjälp för att må bra.

Det är alltid lika viktigt att förebygga skador och sjukdomar hos våra djur, som det är för oss människor, så här kan jag ge ert djur ett individuellt träningsprogram och hjälpa till vid uppföljningar. Jag har en rehabiliteringslokal här hemma i Ucklum också en i  Uddevalla tillsammans med Marie Ostheller på Uddevalla Hundhälsa på Nordmannerödsvägen 3.

Jag erbjuder möjlighet till träning på löpband, vibrationsplatta och balansbollar, i Uddevalla så kommer det även finnas tillgång till att vattentraska sin hund. Förövrigt så kan er hund få en skön massage, bli duschad/fönad och få sina klor klippta. Vi har en träningshall där det finns möjlighet att kunna köra cirkelträning på olika stationer så hela hundens kropp och hjärna får träna och bli tillfredsställd. Detta är banor som vi bygger upp anpassade efter individen som ska träna.
Jag är återförsäljare av rehabiliteringshjälpmedel och kosttillskott  från ReDog. Balansbollar från K9design, Novafoner – för intraljudsbehandlingar samt produkter från Svenska Djurapoteket.

Jag försöker alltid ha ett litet lager med produkter hemma så ni kan få en snabb leverans.
Ni kan antingen beställa via min e-mail susanne@uhhc.se eller ringa 0703 – 56 24 40 och boka en tid för inköp hemma hos mig.

Om er hund har problembeteenden så kan ni boka tid till mig för en utredning, för att få veta  varför hunden agerar på det sättet. Jag kan även hjälpa till med individuella träningsprogram, både utifrån vad utredningen ger för svar och vanlig privat allmänträning.

Viktigt att tänka på!

  • Undvik att din hund får övervikt! Detta påverkar hela hundens kropp alltifrån leder till inre organ.
  • Ge rätt foder i rätt mängd utifrån din hunds livsföring och aktivitetsnivå, detta kan variera från dag  till dag.
  • Ge kosttillskott om hunden har särskilda behov.
  • Förebygg skador genom att värma upp ordentligt innan en aktivitet.
  • Glöm inte att det är viktigt att hunden även får tid varva ner efter aktivitet och att det också finns tid till riktig vila.
  • Lägg upp en individanpassad träning utifrån HUNDENS behov. Tänk då på att alla hundar har grundläggande behov som måste tillgodoses för att hunden ska må bra.
  • Massera din hund regelbundet. Boka även  tid med jämna mellanrum till en utbildad hundmassör som kan hjälpa till att se hur din hunds muskulatur mår och ge tips om  vad som behövs göras.
  • Ge din hund individanpassad mental stimulans i rätt mängd utifrån DIN HUND.
  • Ge din hund årligen en hälsoundersökning hos veterinär så ev. problem kan upptäckas i tid.
  • Ge även din hund årligen en kontroll hos en utbildad kiropraktor som kan din hjälpa hund  om den ev. har problem med spändhet i ryggraden och på så vis bli drabbad av störningar i nervsystemet. (Godkänd av socialstyrelsen).

Rehabiliteringshjälpmedel och kosttillskott från ReDog kommer inom kort att finnas tillgänglig information under meny ”Hälsa & Kosttillskott”.
Produkter från Svenska Djurapoteket kan ni läsa om under meny ”Hälsa & Kosttillskott”  ”Svenska Djurapoteket – Allmän Hälsa, Rörlighet & Leder, Energi & Återhämtning”.
och från Föllinge Hälsoprodukter under  ” Föllinge Hälsoprodukter”. De Aloe Vera produkterna som vi är återförsäljare för får inte säljas via hemsidor utan endast via  personlig kontakt, därför måste ni antingen ringa 0703-56 24 40 eller skicka en förfrågan via min e-mail susanne@uhhc.se.  Föllinge Hälsoprodukter och Aloe Veraprodukterna har produkter som är avsedda både för människor och djur.

Comments are closed.

Login