Aktiviteter

Morgonen startas med att pensionatshundarna kommer ut på en morgonrastning, mellan 6,00 och 7,00, lite olika beroende på vilka hundar jag har där. Och sedan får de sitt första mål mat och lite nytt fräscht vatten.

Vid 8,00 – 9,00 börjar jag med fm. aktiviteter – vanligtvis promenader. Varje hund kommer då ut på en promenad antingen ihop med några kompisar eller ensamma. Allt beror på vem jag går ut med.

När klockan är 12-12,30 så brukar fm. aktiviteterna vara avklarade och om jag har någon hund som får 3 mål mat/dag, så får de detta målet nu. Nu är det dags för mig ta lite lunch för att få fylla på lite näring, och lite ny energi som behövs inför eftermidagens aktiviteter.

På eftermiddagen så blir det olika aktiviteter som lek i hagen, leta godis, hinderbana, olika typer av spår. I samband med dessa aktiviteter så får varje hund självklart komma ut och sköta sina behov på en kortare promenad. Vissa hundar är inte intresserade av någon hjärngympa utan vill hellre få en liten en promenad till.

Men det är också viktigt att tänka på att alla hundar behöver få vila och ta det lugnt. För även att är i sin box med rastgård, så aktiveras de då de ”pratar” och leker med sina grannar i boxarna bredvid. Många tänker inte på att detta som en träning, men det är en s.k. miljö- eller social träning som hundarna får.

Vid 16,00-16,30 brukar jag ge dem sitt kvällsmål mat och åter kollar över vattenskålarna. Vid 21,00-tiden brukar jag gå en nattrastning så de får gjort ifrån sig inför natten.

Övriga aktiviteter: miljöträning i Stenungsund, bad i olika sjöar eller skogspromenader i nya skogar som kräver att jag åker iväg i bilen. För dessa aktiviteter så brukar jag alltid först fråga våra kunder om det är ok att jag tar med dem i bilen eller inte.

Comments are closed.

Login