Grundkurser

Kursutbud på Ucklums Hund & Hälsocenter:

På mina kurser så vill jag, förutom att hundarna ska få lära sig att fungera i vardagen, även se till hela hundens behov så som språket, deras utveckling, olika typer av rädslor och hur vi kan hjälpa dem att må bättre, hur vi kan berika våra hundars grundläggande behov, raskunskap – för att väcka förståelse för olika raser och deras behov, men även hur vi kan jobba med våra hundar med tanke på förebyggande hälsa och friskvård … mm

KURSSTARTER:

Kurserna startar så snart jag fått ihop en grupp. Ni kan skicka in intresseanmälningar på de kurser ni är intresserade av, så hör jag av mig så snart det  finns en datum inbokat.

Se nedan på kurserinnehållen: Grundkurser.

Valp/Grundkurs –                              

Totalt ca 12 timmar uppdelat på 6 tillfällen.

Förkunskaper: inga förkunskaper krävs. Alla raser och åldrar från 3 mån är välkomna!

Jag kommer bl.a. att gå igenom hundens utveckling, deras medfödda behov och hur vi kan berika dessa, raskunskap,hundens språk och signaler – varför detta är så viktigt. Hälsa och friskvård. Kontakt – varför och hur gör vi. Inkallning och följsamhet. Rädslor/agressivitet. etc. Jag kommer vid varje att varva teori/praktik.

Pris: 1200 kr

Kursledare: Susanne Karlsson

Anmälan görs via e-mail till: Susanne Karlsson – susanne@uhhc.se

Ni kan skicka in en intresseanmälan till mig om ni vill gå kursen. Jag skickar en bekräftelse på att det finns plats för er. Om ni vill ha platsen, så bekräftar ni detta till oss via e-mail eller brev och er anmälan är då gjord. Anmälan till kurs anses bindande om kursplatsen inte avbokats senast 14 dagar innan kursstart. Avbokas platsen senare är du fortfarande betalningsskyldig för kursplatsen!

Berikning/aktivering Delkurs 1                                        

Totalt ca 6 timmar uppdelat på två tillfällen.

Helg: 3 tim, enbart teori-utan hund. Kl. 12,00 – 15,00
Helg: 3 tim, teori/praktik varvat. Kl. 12,00 – 15,00

Förkunskaper: inga förkunskaper krävs.

Vi kommer att gå igenom hundens medfödda behov – dvs grunderna på vad berikning är, varför det är viktigt för våra hundar för att de ska må bra, tips på hur du mentalt och fysiskt kan berika just din hund i vardagen, etc. Att öka kunskapen om berikning, leder ofta till att förstår vi hur vanliga problem kan uppstå hos våra hundar och kan då även hitta lösningen på dessa vardagsproblem. Men det är leder även till ökad förståelse för andra hundar och deras beteende.

Pris: 600 kr/gång – om man betalar bägge samtidigt – 1000 kr

Kursledare: Susanne Karlsson

Anmälan görs via e-mail till: Susanne Karlsson – susanne@uhhc.se

Ni kan skicka in en intresseanmälan till mig om ni vill gå kursen. Jag skickar en bekräftelse på att det finns plats för er. Om ni vill ha platsen, så bekräftar ni detta till mig via e-mail eller brev och er anmälan är då gjord. Anmälan till kurs anses bindande om kursplatsen inte avbokats senast 14 dagar innan kursstart. Avbokas platsen senare är du fortfarande betalningsskyldig för kursplatsen!

Hunden i vardagen.
En typ av vardagslydnadskurs där vi ser till hela hundens behov. Det kommer att vara lite mer teori än vad det normalt är på kurser av detta slag. Men jag tycker att det är viktigt att förstå varför en hund gör eller reagerar på ett visst sätt när vi tränar dem, är tillsammans med dem, i möte med andra djur etc.  dvs försöka att utgå från hundens perspektiv och utifrån detta försöka hjälpa  hund – hundägare att arbeta tillsammans mot samma mål. T ex. om vi förstår varför en hund drar i kopplet , så är det lättare att hitta rätt bland alla olika sorters  lösningar  på samma grundproblem.

Totalt 16 timmar uppdelat på 8 x 2 tim, varvat teori/praktik.

Förkunskaper: Bör ha gått någon typ valp eller grundkurs.

Pris: 8 tillfällen 1400 kr

Kursledare: Susanne Karlsson

Comments are closed.

Login