Om Oss

Min verksamhet är belägen på ett torp i utkanten av Ucklum,  ca 1 mil norr om Stenungsund. Jag bor här tillsammans med min Dogue de Bordeauxkille Manfred (född nov.16) , mina katter syskonparet Hugo och Lisa (födda nov -14).
Förutom hundstallet så har jag nu en rehab-/friskvårdslokal här hemma, där hundarna kan träna t ex på löpband, vibrationsplatta, balansbollar, indivianpassat träningsprogram etc. Eller om de så önskar så kan de få massage-, laser- och/eller intraljudsbehandling.
Jag har även en rehab-/friskvårdslokal på Södra Hamngatan 11 Uddevalla, tillsammans med Marie på Uddevalla Hundhälsa. Där kan vi erbjuda samma verksamhet och dessutom simträning.

Under det senaste åren så har jag satsat på att utbilda mig mer inom området att arbeta med hund, så att vi kan ge hundarna som kommer hit bra, trygg och kul vistelse. Men även att tillgodose varje hunds specifkia behov av berikning och ompyssling.
Jag har utbildat mig hos Hundutbildningsgruppen i Alvesta.
Kurserna jag har gått är:

 • Hunddagisutbildningen.
 • Hund3.
 • Hundinstruktör i vardagslydnad och blodspår som berikning.
 • Problemhundsutredning & Problemhundsträning.
 • Under maj månad (-11) så gick jag kurser i hundmassage hos Anna på
  Hund i Harmoni i Kungsbacka.

Jag har utbildning på ReDog till Cert. Hundfysioterapeut (-16) och Dipl. laserterapeut (-16)

Manfred har fått ta över jobbet i hundstallet efter Fridolf, som tragiskt lämnade mig hösten -16, han hjälper till med arbetet i hundstallet med olika arbeten som  passar honom. Manfred hade inte turen att få gå bredvid och praktisera som Fridolf gjorde för Leo (Dogue de Bordeaux kille som lämnade ju oss i april (2011).
Det har varit en ny lärdom även för mig, att inte ha en äldre kille som visar hur jobbet ska gå till. Men Manfred är otroligt snabb på att lära sig och tar redan hand om de som är oroliga och ängsliga.
Trygga gossen Maffe, som han också kallas 🙂  fixar det galant.

När Fridolf fick ta över själv, så gick arbetet gick lite trögt från början för saknaden efter Leo var väldigt stor och han hade många viktiga arbetsuppgifter kvar att lära sig. Men det fick ta den tid det tog. När han var fyra år, blev han pappa till 9 avkommor och har visat sig vara precis som gamle Leo var, en mycket lugn och stabil kille som är underbar  att ha  med sig i mötet med osäkra killar och tjejer.
Han var  inte en påflugen, utan närmar sig den andra hunden stegvis  med ett glatt uttryck, utan att skrämmas eller utmana. Blev någon rädd så gick han undan och lät honom/henne komma  till honom istället.
Oh! gud så lika han var både vår gamle Cognac och Leo när han jobbade!

Leo var överlycklig när det gäller att jobba med nosen och blev  dessutom Svensk Viltspårs Champion (24/8-08). Han var med när vi introducerade ny hundar i olika spårövningar. Dessa arbetsuppgifter fick även  Fridolf ta hand om. Han visade dem då  hur det går till och även att han kunde väcka deras nyfikenhet  på vad det är för något intressant han letar efter.

Fridolf blev  Svensk Viltspårs Champion  2011-11-13 och mitt mål är att han ev. ska få lära sig att bli eftersökshund. Hur det blir med detta får tiden utvisa, men det viktigaste är i alla fall att Fridolf får utlopp för sitt jaktbehov på ett kontrollerat sätt.  Han har t.o.m. introducerat lilla Nina till detta jobbet och även hon blev  Svensk Viltspårs Champion  2011-11-13. Hon lämnade oss i stor saknad i april 2015 Hennes andra passion var vattenapportering, och i och med detta så  lockade hon  flera av våra kunder till att våga busa, gå i vattnet och  t.o.m. simma.

För ett par år sedan så gick jag och Fridolf på kurs i tävlingslydnad. Inte för att det var den lättaste rasen att träna lydnad med, men skam den som ger sig 😉 Det viktigaste  var att sätta rimliga delmål och träna lagom mycket så han inte tröttnade. Platsliggningen var hans ablsolut bästa moment. Han brukar somna inom max 2 min och sova sig igenom resten av tiden;-)) Men eftersom att  tiden inte har räckt till pga. alla utbildningar jag och Fridolf har gått på så har detta  fritidsintresset fått ligga på is.

Innan jag startade min verksamhet så var jag ofta hundvakter åt dom flesta av mina vänners hundar. Detta har varit till stor glädje och lärdom för mig. Dels för att jag har fått lära sig hur olika raser och individer fungerar ,dels för  att vår gamla hund Cognac och jag fick chansen att  lära mig hur hundar umgås med andra hundar i olika miljöer.

Det är mycket intressant och lärorikt att studera hur hundar beter sig – hur de ”pratar” med varandra – när de möts, leker,  etc. De kunskaper vi fått, kommer väl till pass i vår nya  verksamhet.

Mina mål är:

 • att ta hand om hundarna i en naturlig hemmiljö, dels som hunddagis och dels som hundpensionat.
 • att se på varje hund som en egen individ med sina egna behov.
 • att hundarna ska få dagliga promenader och aktivering, men även att de ska kunna få ro och vila.
 • att kunna vara tillgänglig så att även personer med obekväma arbetstider ska kunna få tillgång till verksamheten.

För tillfället så tar jag inte in fler hundar i dagisverksamheten. Jag har heller inget kösystem att sätta upp sin hund på. F o m 1 december 2009 så har jag dragit ner denna delen av  verksamheten till endast 1 box. Detta beror på att det är svårt att kunna få några lediga dagar in emellan för vila, vilket krävs för att jag ska orka jobba 7 dagars-veckor.

Dagiset/pensionatet är öppet dygnet runt – måndag till söndag. Hundarna tas emot och lämnas ut på överenskommen tid, för att vi ska kunna planera dagens aktiviteter med hundarna. Mellan 6:30-21:00.

På grund av de dagliga aktiviteterna som hundar får här, är det väldigt viktigt att avtalad tid hålls. Om något händer så att ni blir försenade, så är jag tacksam om ni hör av er med en ny tidpunkt då ni kan vara här. Detta är för att inte hundarna att bli lidande av detta och få mindre tid till sitt förfogande.

Jag har ett litet bibliotek där mina kunder kan få låna böcker ifrån. Jag har inte så många än men det vi utökar sortimentet allt  efter som. Böckerna är om från egenvård och friskvård för hunden, böcker om olika raser, tips på aktiviteter och träning men även om hur du  kan lära dig hundars ”språk” så kan förstå din egen hund bättre när den ”talar” till dig.

 • Att låna böcker är gratis.
 • Lånetid – 1 månad.
 • Ni får fylla i en blankett och signera att ni har lånat boken/böckerna.
 • Ni får även signera att ni blir ersättningsskyldiga om boken/böckerna blir förstörda eller kommer bort.

UHHC:

 • har åtta hundboxar med tillhörande rastgårdar, alla uppfyller givetvis SKK:s bestämmelser map storlek och säkerhet.
 • kan emot max 10 hundar/dygn.
 • är godkända av Miljö och Hälsovårdsnämnden.
 • är medlemmar i SSHF – Sveriges Hunddagis Förening.
 • använder oss av SKK:s inackorderingsavtal och

Comments are closed.

Login